Slepice v petrželkové omáčce

Osvědčený recept na slepici ve smetanové omáčce s petrželkou.


4.863x
120 min

Postup přípravy

Očištěnou a omytou slepici dáme vařit do vody s očištěnou zeleninou (2 karotky,1 petržel,1/4 celeru,1 cibule) a s kořením (10 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, lžičku koriandru). Cibuli neloupeme, pouze ji zbavíme svrchní slupky.

Z másla a hladké mouky stálým mícháním připravíme světlou jíšku, do které vmícháme smetanu rozkvedlanou se lžičkou mouky, omáčku vaříme 20 minut. Podle potřeby zředíme scezeným slepičím vývarem. Slepici dochutíme solí a jemně strouhaným muškátovým oříškem.

Uvařenou slepici stáhneme z kůže a naporcujeme na 6 dílů, které vložíme do omáčky, necháme projít varem, odstavíme, vložíme plátek studeného másla a nasekanou petrželku.

Slepici v petrželkové omáčce podáváme s knedlíky, noky nebo brambory.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slepice v petrželkové omáčce

Zpět na recept