Slepice v houbové omáčce

Slepice ve smetanové omáčce plné hub.


3.0692x
60 min

Postup přípravy

Slepici očistíme, omyjeme, osušíme a rozporcujeme. Jednotlivé porce osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

Ve vyšší pánvi s poklicí rozehřejeme tuk. Vsypeme cibuli a osmažíme ji. Vložíme porce slepice, zalijeme vývarem a maso dusíme doměkka.

Stranou si na másle podusíme nakrájené houby.

Měkkou slepici vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou a přidáme podušené houby. Nakonec vložíme porce slepice a krátce povaříme.

Slepici v houbové omáčce podáváme s přílohou podle chuti. Vhodné jsou brambory i třeba houskový knedlík.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slepice v houbové omáčce

Zpět na recept