Slepice na paprice

Pokrm tradiční české kuchyně. Slepici na paprice podáváme s knedlíkem.


3.4494x
90 min
28×

Postup přípravy

Slepici očistíme, omyjeme a dáme společně s novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem vařit do osolené vroucí vody.

Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a na oleji zesklovatíme. Pak ji zaprášíme sladkou paprikou, chvíli restujeme, podlijeme troškou vývaru a povaříme. Mouku rozmícháme ve smetaně a přilijeme k cibulovému základu. Vše rozvaříme do hladké omáčky.

Uvařenou slepici stáhneme z kůže, maso rozdělíme na talíře, přelijeme hotovou paprikovo-smetanovou omáčkou a podáváme s knedlíkem z mikrovlnky.

user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slepice na paprice

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká