Slepice na paprice

Pokrm tradiční české kuchyně. Slepici na paprice podáváme s knedlíkem.


3.4494x
90 min
28×

Ingredience

1 ksslepice
2 ksbobkový list
5 kuličeknové koření
8 kuličekcelý černý pepř

podle potřeby

olej
voda

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

omáčka

1 kscibule
2 lžícehladká mouka
masový vývar
1 kelímekzakysaná smetana
2 lžícemletá sladká paprika

Postup přípravy

Slepici očistíme, omyjeme a dáme společně s novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem vařit do osolené vroucí vody. Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a na oleji zesklovatíme. Pak ji zaprášíme sladkou paprikou, chvíli restujeme, podlijeme troškou vývaru a povaříme. Mouku rozmícháme ve smetaně a přilijeme k cibulovému základu. Vše rozvaříme do hladké omáčky. Uvařenou slepici stáhneme z kůže, maso rozdělíme na talíře, přelijeme hotovou paprikovo-smetanovou omáčkou a podáváme s knedlíkem z mikrovlnky.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slepice na paprice

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena