Slepice na krupici

Výborné hlavní jídlo. Uvařené slepičí maso zapečené s vajíčky, česnekem a hlavně krupicí.


3.4179x
90 min
1×

Postup přípravy

Slepici uvaříme s kořenovou zeleninou jako na polévku, i s tukem!



Maso obereme a rozložíme na pekáč. Omastek z vychladlé polévky sebereme a dáme no kastrůlku. Přidáme utřený česnek, rozlučené nové koření a vše rozhřejeme. Směsí přelijeme maso na pekáči. Pokud chceme, můžeme přidat i zeleninu.



V mléce rozkvedláme vejce, osolíme, přidáme krupici, znovu rozkvedláme a směsí také přelijeme maso.



Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut. Podle potřeby můžeme podlévat vývarem.
user-icon

autor cap


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slepice na krupici

Zpět na recept