Brambory na sladko: Udělejte placky s tvarohem, nákyp s jablky nebo plněné knedlíky
Sladká jídla z brambor patří mezi oblíbené české speciality. Některé jsou ryze regionální jako například jabkance nebo natřásanka. Jiné, jako bramborové knedlíky s povidly nebo šišky s mákem, patří k evergreenům české kuchyně. Které bramborové pokrmy na sladko jsou nejoblíbenější?
Nedocenitelné brambory: Co všechno z nich můžeme uvařit?
S bramborami si vystačíte při přípravě přílohy, hlavního jídla i moučníku. Nevěříte? Brambory tvoří skvělou kombinaci chutí nejen s česnekem a majoránkou, ale i se smetanou, vajíčkem nebo povidly! Můžete je vařit, zapékat, smažit nebo je použít do těsta. S bramborami se zkrátka v kuchyni nikdy nudit nebudete.
Autor:vlčice







Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena