Vaření.czReceptyŠlehačkové trojúhelníčky

Šlehačkové trojúhelníčky

Jednoduchý recept na skvělou pochoutku, po které se jen zapráší.


4.429x
0

Postup přípravy

Rozměklou Heru, smetanu a mouku zpracujeme ve vláčné těsto. Mouky přidáváme podle potřeby. Těsto necháme chvíli odpočinout. Poté těsto po částech rozválíme na středně silný plát a nařežeme na čtverečky. Ty pak plníme náplní podle naší chuti - tvaroh vymícháme se žloutky, cukrem, rumem a rozinkami. Nebo použijeme švestková či jiná povidla, marmeládu apod. Čtverečky šikmo přeložíme a pevně přimáčkneme, aby náplň nevytekla. Šlehačkové trojúhelníčky pak přeneseme na plech a potíráme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme při 150 °C dozlatova. Šlehačkové trojúhelníčky nejlépe chutnají za tepla, ale i studené jsou výborné.
user-icon

autor Evicka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Šlehačkové trojúhelníčky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena