Šlehačkové trojúhelníčky

Jednoduchý recept na skvělou pochoutku, po které se jen zapráší.


4.429x
0

Postup přípravy

Rozměklou Heru, smetanu a mouku zpracujeme ve vláčné těsto. Mouky přidáváme podle potřeby. Těsto necháme chvíli odpočinout.

Poté těsto po částech rozválíme na středně silný plát a nařežeme na čtverečky. Ty pak plníme náplní podle naší chuti - tvaroh vymícháme se žloutky, cukrem, rumem a rozinkami. Nebo použijeme švestková či jiná povidla, marmeládu apod. Čtverečky šikmo přeložíme a pevně přimáčkneme, aby náplň nevytekla.

Šlehačkové trojúhelníčky pak přeneseme na plech a potíráme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme při 150 °C dozlatova.

Šlehačkové trojúhelníčky nejlépe chutnají za tepla, ale i studené jsou výborné.
user-icon

autor Evicka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šlehačkové trojúhelníčky

Zpět na recept