Šlehačková roláda s kakaem

Recept na jednu z oblíbených rolád, tentokrát ale z jiného těsta.


4.611x
150 min
1×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Plech vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 170 °C.

Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Zašleháme kakao, teplou vodu a máslo. Pak vmícháme polohrubou mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce vpracujeme do těsta. Kakaové těsto nalijeme na připravený plech a pečeme 7 - 10 minut.

Během pečení si ušleháme smetanu se ztužovačem.

Upečený teplý korpus srolujeme do rolády a necháme vychladnout. Z vychladlé rolády opatrně odstraníme pečící papír a namažeme jej šlehačkou. Opět jej sbalíme do rolády.

Šlehačkovou roládu necháme vychladnout a ztuhnout. Pak ji nakrájíme a můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šlehačková roláda s kakaem

Zpět na recept