Vejce uvaříme natvrdo a vychladíme.
Vařené hovězí maso nakrájíme na kostičky. Sleďové řezy máčíme 30 minut ve vodě. Osušíme je a nakrájíme na kostičky.
Vařené brambory oloupeme. Jablka a vařenou červenou řepu rovněž oloupeme. Jablka zbavíme jádřinců a podobně jako řepu nakrájíme na kostičky. Přísady promícháme. Přimícháme hovězí maso, sledě a ořechy.
Ze zakysané smetany, majonézy, octa, soli, pepře a cukru rozmícháme zálivku. Lehce ji vmícháme do salátu a necháme nejméně 4 hodiny odležet v chladu.
Sleďový salát upravíme na mísu. Natvrdo vařená vejce oloupeme a rozkrojíme na osminky. Salát ozdobíme vejci a snítkami petrželky. Podáváme s rozpečenou bagetou.