Jak připravit Mistrova sledě se dozvíte zde:
Mistrův sleď. Místo něj lze použít jakékoliv sladkokyselé sledě.
Mistrovy sledě nakrájíme na kostky. Mrkev oloupeme. Brambory a mrkev samostatně uvaříme. Brambory vaříme ve slupce. Měkké brambory zchladíme oloupeme a nakrájíme na kostky. Mrkev také nakrájíme na kostky. Jablka očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Řepu slijeme, ale nálev nevyléváme, budeme jej potřebovat do zálivky. Řepu spolu s okurkami také nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Můžeme ji krátce spařit.
Sledě smícháme s brambory, jablky, mrkví, okurkami, řepou a cibulí. Vše promícháme a dochutíme solí a pepřem.
Smetanu vyšleháme, lehce opepříme a osolíme a vmícháme nálev z červené řepy. Zálivku smícháme se zbylým salátem.
Sleďový salát s řepou necháme vychladit a můžeme podávat. nejlepší je s čerstvým celozrnným pečivem.