Mistrův sleď

Na tuto pochoutku je lepší zvolit tučnější sledě.


3.1102x
0
Podobné recepty

Postup přípravy

Vykuchané sledě omyjeme, osušíme a vykostíme, aby nám vznikla filé. Filé vložíme do čisté studené vody a necháme je do druhého dne marinovat. Tímto způsobem zbavíme sledě nepříjemné rybiny a maso pročistíme.

Druhý den si svaříme ocet s vodou, cukrem a kořením. Nálev necháme vychladnout. Zeleninu očistíme a nakrájíme - mrkev na kolečka nebo hranolky, cibuli na půl kolečka.

Sledě slijeme, stáhneme z kůže (můžeme nechat), důkladně promyjeme pod studenou tekoucí vodou a osušíme. Filé skládáme do skleniček společně s cibulí a mrkví, přičemž vše střídavě prokládáme podle fantazie.

Mistrova sledě zalijeme připraveným nálevem, zavřeme a necháme v lednici uležet 3 - 4 dny. Je lepší nechat je v nálevu déle, ale mistrova sledě můžeme jíst už po 2 dnech.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mistrův sleď

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.