Slávky na bílém víně - klasika francouzské kuchyně. Podle tohoto receptu si na nich opravdu pochutnáte.
směs | |
---|---|
1 kg | čerstvé slávky |
2 lžíce | olivový olej |
2 lžíce | máslo |
2 ks | cibule |
4 stroužky | česnek |
2 snítky | čerstvý tymián |
1 ks | bobkový list |
1 hrst | cherry rajče |
3 dl | bílé přírodní víno |
na ozdobu | |
1 svazeček | petrželka |
podle chuti | |
1 lžička | hrubá mořská sůl |
1 špetka | pepř |
Slávky očistíme a zhruba na 15 minut namočíme do vody.
Ve větším kastrolu pak orestujeme cibuli, přidáme česnek, tymián, bobkový list a nakrájená cherry rajčata. Přidáme pepř, sůl, zalijeme bílým vínem a povaříme.
Slávky přecedíme a znovu propláchneme, přidáme ke směsi, přiklopíme a zvýšíme plamen na maximum. Vaříme zprudka a krátce, přibližně pět minut. Přidáme kousek másla a nadrobno nasekanou petrželku. Slávky na víně ihned podáváme.
A jak poznáte čerstvé mušle? Měly by být zavřené, po spaření se naopak otevřít. Mušle zavřené i během tepelné úpravy raději nejezte.
Jak konzumovat mořské plody: Manuál, díky kterému se při stolování nezapotíte
Dovolená u moře - to je také ochutnávání místních specialit a lahůdek, třeba těch z mořských plodů. Bojíte se objednat si šneky, krevety či ústřice, protože nevíte, jak se správně konzumují? Seznamte se s naším manuálem a tentokrát si bez obav dopřejte, na co máte chuť.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena