Slaný závin se zeleninou, sýrem a hořčicí

Zajímavé propojení cibule a kysaného zelí s hořčicí a sýrem vytváří zajímavou svačinku téměř pro každou příležitost.


4.7275x
45 min
2×

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobno nebo na nudličky. Na pánvi na troše oleje osmahneme cibule. Po pár minutách přidáme papriku a pórek a smažíme, dokud cibule není zlatavá. Poté pánev odstavíme.

Hladkou moukou si posypeme vál a listové těsto rozválíme. Těsto pomažeme hořčicí, na kterou naskládáme plátkový tvrdý sýr.

Potom dokončíme náplň a to tak, že do zeleninové směsi z pánve přidáme kysané zelí. Používám kysané zelí s mrkví, ale jde to i bez mrkve. Dále přidáme 2 rozšlehaná vejce a 2 lžíce plnotučné hořčice. Vše promícháme a poté dáme na plátkový sýr. Vše okořeníme mletým pepřem a drceným kmínem. Těsto svineme v závin, který pak položíme na plech vyložený pečícím papírem.

Slaný závin se zeleninou, sýrem a hořčicí položený na plechu potřeme vejcem a posypeme ho hrubozrnnou solí a kmínem. Nakonec dáme péct do vyhřáté trouby.

Slaný závin se zeleninou, sýrem a hořčicí můžeme podávat jak teplý, tak studený.
user-icon

autor Veruuu


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slaný závin se zeleninou, sýrem a hořčicí

Zpět na recept