Vaření.czReceptySlaný závin se zeleninou, sýrem a hořčicí

Slaný závin se zeleninou, sýrem a hořčicí

Zajímavé propojení cibule a kysaného zelí s hořčicí a sýrem vytváří zajímavou svačinku téměř pro každou příležitost.


4.7275x
45 min
2×

Ingredience

na potření

1 ksvejce
5 lžicplnotučná hořčice

náplň

2 ksvejce
2 kscibule
0.5 kspórek
2 lžíceplnotučná hořčice
1 ksčervená paprika
250 gkysané zelí s mrkví

podle potřeby

10 plátkůeidam
olej na smažení
1 hrstmouka na vál

těsto

1 balíčeklistové těsto

podle chuti

drcený kmín
1 špetkamletý černý pepř
hrubozrnná sůl
kmín celý

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobno nebo na nudličky. Na pánvi na troše oleje osmahneme cibule. Po pár minutách přidáme papriku a pórek a smažíme, dokud cibule není zlatavá. Poté pánev odstavíme. Hladkou moukou si posypeme vál a listové těsto rozválíme. Těsto pomažeme hořčicí, na kterou naskládáme plátkový tvrdý sýr. Potom dokončíme náplň a to tak, že do zeleninové směsi z pánve přidáme kysané zelí. Používám kysané zelí s mrkví, ale jde to i bez mrkve. Dále přidáme 2 rozšlehaná vejce a 2 lžíce plnotučné hořčice. Vše promícháme a poté dáme na plátkový sýr. Vše okořeníme mletým pepřem a drceným kmínem. Těsto svineme v závin, který pak položíme na plech vyložený pečícím papírem. Slaný závin se zeleninou, sýrem a hořčicí položený na plechu potřeme vejcem a posypeme ho hrubozrnnou solí a kmínem. Nakonec dáme péct do vyhřáté trouby. Slaný závin se zeleninou, sýrem a hořčicí můžeme podávat jak teplý, tak studený.
user-icon

autor Veruuu


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slaný závin se zeleninou, sýrem a hořčicí

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena