Slaný závin s paštikou

Tento závin z listového těsta konzumujeme teplý i studený.


5.03x
60 min

Postup přípravy

Připravíme si náplň. V misce rozetřeme játrové paštiky. Přidáme drobně pokrájenou kapii, feferonku, sekané mandle, bazalku a okapaný sterilovaný hrášek. Osolíme a opepříme.

Na pánvi na oleji osmahneme cibuli. Přidáme pokrájené žampiony a po chvíli přidáme paštikovou směs. Krátce podusíme, přidáme vejce a za stálého míchání necháme vychladnout. Podle potřeby přimícháme trochu strouhanky.

Listové těsto vyválíme na plát. Potřeme paštikovou náplní, posypeme rozdrobenou nivou, strouhankou a zamotáme. Slaný závin s paštikou potřeme vejcem, posypeme strouhaným sýrem a dozlatova upečeme.

Slaný závin s paštikou nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor Sch-iška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slaný závin s paštikou

Zpět na recept