Vaření.czReceptySlaný závin s mletým masem

Slaný závin s mletým masem

Chutné pohoštění pro návštěvu k vínu. Můžeme podávat i jako netradiční večeři.


4.520x
60 min
1×

Postup přípravy

Malé válečky sekané si upečeme den dopředu v alobalu ze 40 dkg mletého masa podle chuti každého kuchaře. Špenátové listy (třeba mražené) spaříme, pak je krátce podusíme s nakrájeným pórkem na tuku, opepříme, osolíme a přidáme prolisovaný česnek. Špenátovou směs necháme vychladit. Listové těsto rozdělíme na 3 díly a vyválíme na tenké pláty, poklademe sýrem, pak špenátem, na který poklademe slaninu nebo šunku, položíme válečky studené sekané, svineme do závinu a konce dobře uzavřeme. Slaný závin s mletým masem položíme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem, propícháme vidličkou, posypeme kmínem (mákem, sezamem) a dáme péct do vyhřáté trouby, až je krásně růžový. Slaný závin s mletým masem podáváme teplý nebo studený. Studený závin se podává lépe, protože je sýr ztuhlý.
user-icon

autor neligrej

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slaný závin s mletým masem

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena