Slaný plněný štrúdl

Směs dobrot upečených v listovém těstě.


4.618x
30 min

Postup přípravy

Uzeninu nakrájíme na nudličky nebo kostičky, sýry nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme pokrájenou červenou cibuli a vše promícháme s vajíčkem.

Směs vložíme na rozválenou placku listového těsta, smotáme do štrúdlu a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Štrúdly na vrchu potřeme rozšlehaným vejcem a propícháme, aby se netvořily bubliny.

Množství surovin záleží na tom, kolik chceme mít štrúdlů. Já kupuji uzeninu a sýry po 200 g a mám z toho 4 štrúdly. Nepoužívám žádné koření, sýry i uzeniny štrúdly dostatečně ochutí.

Na ozdobu slaného plněného štrúdlu můžeme použít sezamová či jiná semínka.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slaný plněný štrúdl

Zpět na recept