Slaný koláč s vejci

Recept na výborný slaný koláč, který se dá podávat teplý i studený.


4.118x
60 min

Postup přípravy

Na koláč jsem použila již vyválený plát křehkého těsta, ale lze použít i těsto listové. Těstem vyložíme kulatou formu, kterou dobře vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem. Těsto propícháme vidličkou.

Připravíme si zeleninu, kterou očistíme. Rajčátka překrojíme, cibulku nakrájíme na kolečka, olivy můžeme nechat celé. Vejce natvrdo po oloupání rozkrájíme na čtvrtky, sýr nakrájíme na kousky, šunku na nudličky.

Těsto potřeme rajčatovou omáčkou (pyré, protlak, kečup) a posypeme rozemnutým tymiánem. Celou plochu koláče zasypeme šunkou, cibulkou, olivami a poklademe vejci, sýrem a rajčátky, až vyčerpáme všechny suroviny. V hrníčku rozkvedláme vejce se smetanou, mírně osolíme, opepříme a přidáme ještě trochu tymiánu. Směsí zalijeme slaný koláč.

Troubu předehřejeme na 200 °C a slaný koláč s vejci do ní vložíme. Pečeme asi 10 minut, pak teplotu snížíme na 180 °C a dopečeme, až nám vše ztuhne a okraje jsou zlatavé.

Před krájením necháme slaný koláč s vejci mírně vychladnout, jinak by se nám rozpadal. Slaný koláč s vejci chutná teplý i studený.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slaný koláč s vejci

Zpět na recept