Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Snadný recept na chutný koláč, který můžeme obložit podle fantazie.


4.610x
60 min
1×

Postup přípravy

Vlažnou vodu promícháme se solí a olivovým olejem. Do mísy prosejeme mouku a do důlku přidáme sušené droždí s cukrem. Přilijeme polovinu dochucené vody a prsty vše zpracujeme. Postupně a podle potřeby doléváme zbytek vody, záleží na mouce, ale těsto musí být pružné, ne měkké.

Z těsta vytvoříme bochníček, který uložíme do pomoučené mísy a přikryjeme vlhkou utěrkou. Necháme na teplém místě zdvojnásobit.

Těsto rozdělíme na dva stejné díly. Každý díl vyválíme na velikost naší kulaté formy, kterou předem potřeme olejem. Slaný koláč můžeme připravit i v jediném větším plechu.

Rajčata promícháme se solí, natrhanou bazalkou a olejem. Mozzarellu osušíme a nakrájíme na kostičky.

Rajčatovou omáčkou potřeme koláče a vložíme do vyhřáté trouby na 250 °C, pečeme přibližně 7 minut. Mozzarellou posypeme koláče a dáme dopéct na asi dalších 5 minut.

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou krájíme a ihned podáváme.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Zpět na recept