Slaný koláč s květákovou náplní

Velmi jednoduchý a výborný koláč s náplní květáku, slaniny i žampionů.


4.36x
60 min
1×

Postup přípravy

Obě těsta vyválíme na slabé pláty. Jeden plát těsta vložíme do vyložené nebo vymazané kulaté formy. Zarovnáme okraje a těsto vidličkou propícháme.

Omytý květák rozdělíme na menší růžičky a uvaříme v osolené vodě do změknutí.
Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme do křupava na pánvi bez přidání oleje. Pak ji podlijeme trochou vývaru a přidáme žampiony nakrájené na plátky. Přikryjeme a dusíme do změknutí. Podle potřeby podléváme.

Hotové květákové růžičky slijeme a šťouchadlem na brambory rozmačkáme. Osolíme je, opepříme a přidáme slaninu se žampiony, petrželku nebo pažitku, špetku muškátového oříšku a ještě jednou promícháme.

Květákovou směs vložíme do připravené formy s těstem a zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou. Koláč přikryjeme dalším těstem a okraje dobře spojíme. Koláč propícháme, pomažeme žloutkem a dáme pomalu zapéct. Pečeme asi 40 minut dozlatova. Hotový koláč s květákovou náplní necháme trochu vychladnout.

Slaný koláč s květákovou náplní podáváme jako chuťovku, ale i jako hlavní chod. Nejlépe vlažný.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slaný koláč s květákovou náplní

Zpět na recept