Vaření.czReceptySlaný koláč quiche s květákem

Slaný koláč quiche s květákem

Slaný koláč s květákem a uzeným masem. Recept na francouzskou specialitu, která je výborná teplá i studená.


2.08x
90 min

Ingredience

2 lžíceolej
100 gementál

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

těsto

1 špetkasůl
1 ksvejce
125 gmáslo
250 ghladká mouka

náplň

3 ksvejce
1 kspórek
1 kskvěták
200 gkysaná smetana
250 guzené maso
100 mlsmetana na vaření

podle potřeby

máslo na vymazání

Postup přípravy

Z hladké mouky, špetky soli, másla a vejce vypracujeme hladké těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout v ledničce. Malý květák rozebereme na malé růžičky a v osolené vodě uvaříme do poloměkka, scedíme a necháme okapat. Pórek nakrájíme na kolečka, uzené maso na drobné kostičky a společně orestujeme na oleji. Ementál nastrouháme na jemno. Těsto rozválíme, vyložíme jím máslem vymazanou koláčovou formu, pokryjeme alobalem, posypeme fazolemi a v troubě při 180 °C pečeme asi 15 minut. Vejce rozšleháme s oběma druhy smetany, solí a pepřem. Alobal s fazolemi odstraníme, na těsto rozprostřeme květák, maso a pórek, zalijeme vejci se smetanou. Navrch nasypeme nastrouhaný ementál. Slaný koláč quiche pečeme při 180 °C 40 - 45 minut. Slaný koláč quiche s květákem ještě teplý podáváme jako hlavní chod.
user-icon

autor lumik

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slaný koláč quiche s květákem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena