Slaný cuketový koláč z domácí pekárny

Těsto na slaný koláč chutná stejně dobře jako pizza.


4.113x
75 min

Postup přípravy

Pokud vlastníme domácí pekárnu, připravíme si těsto v ní. Je to velmi rychlé a hlavně nebolí ruce při míchání.

Máslo si rozpustíme, cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Do pekárny dáme nejdříve mléko, máslo a vejce. Přisypeme cuketu, sůl, cukr. Nakonec přidáme obě mouky a rozdrobené kvasnice. Pekárnu zapneme na program těsto.

Vykynuté těsto rozdělíme na tři nebo čtyři díly a rozetřeme v koláčové formě nebo na plech. Cuketové těsto ozdobíme podle chuti kečupem s česnekem, salámem, rajčaty, kolečky cibule a sypeme sýrem. Slaný cuketový koláč z domácí pekárny pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Upečený slaný cuketový koláč z domácí pekárny podáváme nejlépe teplý.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slaný cuketový koláč z domácí pekárny

Zpět na recept