Slaninoví šnečci

Šnečci jsou výbornou chuťovkou k pivu i vínu, hodí se i jako pohoštění pro slavnostní chvíle.


3.1150x
45 min

Postup přípravy

Rozmražené listové těsto rozdělíme na 2 stejné kusy, které vyválíme na pomoučeném vále na tenké plátky. Slanina musí být nakrájená na plátky.

Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme jej s kečupem a olejem. Touto směsí potřeme vyválené pláty z těsta. Pak na všechny postupně klademe vrstvu plátkového sýra a slaniny. Navrch nastrouháme nivu. Posypeme provensálským kořením a opepříme.

Pláty zavineme jako štrůdl nebo roládu.Vzniklé záviny rozkrájíme na kolečka o tloušťce asi 0,5 cm. Kolečka namáčíme do rozkvedlaného vajíčka a pokládáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova asi 15 min.

Podáváme teplé, ale výborně chutnají i studené.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slaninoví šnečci

Zpět na recept