Slaninové špalíčky z panenky

Velice jednoduchý recept na vynikající špalíčky z vepřové panenky. Pro obměnu můžeme použít slaninu v zeleném pepři nebo paprice.


3.088x
20 min
1×

Postup přípravy

Panenku podle potřeby očistíme.

V hmoždíři utlučeme pepř, grilovací koření a jalovec na jemnější prášek. Ten přesypeme na fólii nebo pečící papír a obě panenky v kořenící směsi obalíme.

Panenky nakrájíme na špalíčky o výšce slaniny a do slaniny je úhledně zabalíme. Po obvodu obvážeme špalíček nití, aby se slanina během pečení neodmotala. Špalíčky - hlavně část s masem posypeme solí a pepřem.

V pánvi rozehřejeme olej. Lepší je vyšší teplota. Špalíčky v něm ze všech stran restujeme, než se začne slanina vyškvařovat. Maso se za tu dobu propeče. Obvykle to trvá 3 - 4 minuty z každé strany.

Pokud máme maso připraveno dřív než přílohu, můžeme jej schovat do alobalu a nechat pustit šťávu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slaninové špalíčky z panenky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.