Trochu netradiční příloha, ale chutná. Restované brambory se slaninou a kořením.
Hodnocení
3.1
/ 5 (60x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
sůl
1 kg
brambory
1 lžička
kmín
200 g
anglická slanina
olej na smažení
2-4 stroužky
česnek
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
majoránka (tymián)
Postup přípravy
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Pak je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Rozpálíme větší pánev. Přilijeme do ní olej a přidáme slaninu. Tu necháme zesklovatět a přidáme brambory. Přidáme podle chuti kmín, sůl a pepř a zvolna vše opékáme.
Nakonec přidáme papriku, česnek a majoránku.
Brambory můžeme podávat samotné nebo jako přílohu k různě upravenému masu.