Slané zázvorové rohlíčky

Vyzkoušejte recept na slané kynuté rohlíčky s chutí zázvoru. Toto aromatické pečivo můžete podávat jako přílohu k asijským pokrmům nebo jako chuťovku s česnekovým dipem.


4.824x
90 min

Ingredience

1 ksvejce
2 lžícemáslo
250 mlsmetana
0.5 kostkydroždí
1 lžičkacukr moučka
430 ghladká mouka
1 lžícecitronová kůra
1 lžičkačerstvý zázvor

podle chuti

sůl
hrubá sůl
celý kmín

na potření

vejce

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme veškeré suroviny na těsto. Smetanu zahřejeme na pokojovou teplotu a máslo rozpustíme. Z poloviny omytého citronu nastrouháme kůru. Zázvor oloupeme a nastrouháme.

Mouku prosejeme do mísy, přidáme vejce, smetanu, rozdrobené droždí, přisypeme cukr, citronovou kůru a strouhaný zázvor. Směs osolíme a v hnětači nebo ručně vypracujeme hladké lesklé těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme 2 hodiny kynout.

Vyběhlé těsto rozdělíme na dva díly a z každého vyválíme kulatou placku. Každou placku nakrájíme na 8 trojúhelníků, které od širší strany svineme do ruličky a vytvarujeme do "podkoviček", tedy rohlíčků.

Plech vyložíme pečícím papírem, poklademe slané zázvorové rohlíčky, každý potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem nebo hrubou solí. Rohlíčky pečeme v předtopené troubě při 200 °C asi 15 - 20 minut dozlatova.

Slané zázvorové rohlíčky podáváme čerstvé s česnekovým dipem. Můžeme je také servírovat jako přílohu k asijským pokrmům a zeleninovým salátům.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slané zázvorové rohlíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká