Slané tyčinky z kynutého těsta

Recept na jednoduché slané tyčinky, které můžeme podávat jako předkrm s uzeninami.


4.714x
45 min

Postup přípravy

V troše oslazené vlažné vodě rozpustíme droždí. Ve zbytku vlažné vody rozpustíme sůl. Do mísy prosejeme mouku, přidáme kvásek, olej a pomalu přiléváme slanou vodu tak, abychom při míchání měli hladké těsto.

Těsto přendáme na pomoučněný vál a vyválíme tvar obdélníku, který potřeme olejem a necháme vykynout na teplém místě do zdvojnásobení. Z těsta krájíme dlouhé asi 0,5 cm široké proužky, které vyválíme dlouhé válečky - tyčinky.

Slané tyčinky pokládáme na plech s pečicím papírem, posypeme strouhaným sýrem a pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C.

Slané tyčinky z kynutého těsta podáváme po vychladnutí třeba s uzeninami jako předkrm.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slané tyčinky z kynutého těsta

Zpět na recept