Slané nivové pečivo

Recept na výborné slané sušenky, které jsou velmi chutné a nenáročné na přípravu.


3.04x
30 min

Postup přípravy

Z hladké mouky, kypřícího prášku do pečiva, změklého másla a nastrouhané nivy uděláme drobenku, do které přidáme žloutek a smetanu a vypracujeme hladké těsto. Těsto na nivové pečivo necháme cca hodinu odpočinout.

Těsto na pomoučněném stole vyválíme na slabý plát o tloušťce 2,5 - 3 mm, ze kterého tvořítky vykrajujeme námi požadované tvary.

Vykrojené tvary potom přeneseme na plech s pečícím papírem, potřeme bílkem, posypeme podle chuti sekanými ořechy, mandlemi, semínky, kořením, solí, mákem, paprikou apod.

Nivové pečivo dáme péct dorůžova do trouby předehřáté na 170 °C.

Slané nivové pečivo po vychladnutí můžeme podávat jako slané pohoštění k pivu či vínu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slané nivové pečivo

Zpět na recept