Slané linecké těsto

Dá se využít na přípravu pizzy a slaných koláčů. Vhodné do kulaté formy.


4.818x
20 min
1×

Postup přípravy

Lehce rozměklé máslo nakrájíme na kostičky. Vložíme do mísy a přidáme mouku, vodu, sůl a žloutek. Vypracujeme na hladký bochánek a necháme hodinu (nejlépe i přes noc) chladnout v lednici.

Když budeme chtít těsto použít k přípravě dalšího pokrmu, vyválíme jej a vložíme do kulaté pečící formy. Nazdobíme sýrem, zeleninou nebo masem a pečeme v troubě asi při 200 °C, dokud těsto na okrajích nezhnědne.

Neupečené slané linecké těsto vydrží v lednici až týden.
user-icon

autor Daniella


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slané linecké těsto

Zpět na recept