Slané linecké těsto

Dá se využít na přípravu pizzy a slaných koláčů. Vhodné do kulaté formy.


4.818x
20 min
1×

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
125 gmáslo
1 ksžloutek
20 dkghladká mouka
4 lžícestudená voda

Postup přípravy

Lehce rozměklé máslo nakrájíme na kostičky. Vložíme do mísy a přidáme mouku, vodu, sůl a žloutek. Vypracujeme na hladký bochánek a necháme hodinu (nejlépe i přes noc) chladnout v lednici. Když budeme chtít těsto použít k přípravě dalšího pokrmu, vyválíme jej a vložíme do kulaté pečící formy. Nazdobíme sýrem, zeleninou nebo masem a pečeme v troubě asi při 200 °C, dokud těsto na okrajích nezhnědne. Neupečené slané linecké těsto vydrží v lednici až týden.
user-icon

autor Daniella

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slané linecké těsto

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena