Slané košíčky

Něco malého k pivku i televizi.


4.69x
60 min
2×

Postup přípravy

Nejprve nakrájíme na nudličky oloupanou cibuli, papriky (zelenou a červenou), salám i anglickou slaninu. Na větší pánvi necháme zpěnit na oleji cibuli. Na ni přidáme salám a anglickou. Gothajský salám lze nahradit párkem nebo mletým masem. Vše necháme trochu podusit. Poté přidáme papriky a za občasného zamíchání necháme dusit do částečného změknutí. Nakonec ochutíme grilovacím kořením, masoxem a prolisovaným česnekem. Zakápneme kečupem, ale jen tak, aby směs nebyla řídká. Důkladně prohřejeme a pak podle chuti trochu přisladíme a dochutíme popřípadě jiným kořením a česnekem. Směs nemá být kyselá! Necháme zchladnout.

Z listového těsta vyválíme slabší placku, ze které vykrájíme kolečka.Ta dáme do nevymazaných formiček na košíčky a naplníme asi polovinou lžičky směsi. Slané košíčky pečeme ve středně vyhřáté troubě. Po upečení ještě horké košíčky posypeme najemno nastrouhaným sýrem a po zchladnutí vyklopíme z formiček.

Slané košíčky jsou dobrou chuťovkou pro každou příležitost.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slané košíčky

Zpět na recept