Slané košíčky z krekrů

Recept na košíčky ze slaných krekrů, které plníme nejrůznějšími oblíbenými krémy. Pokrm můžeme podávát jako chuťovku za studena a také jako teplý předkrm se zapečeným sýrem a zeleninou.


4.515x
60 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
2 ksrajče
2 lžícekečup
100 gmozzarella v nálevu

podle potřeby

olej
máslo na vymazání

podle chuti

sůl
tymián
mletý černý pepř

těsto

2 ksvejce
40 gmáslo
250 gslané sušenky TUC

krém

1 kscibule
1 lžícepažitka
100 gpomazánkové máslo
1 kelímekpomazánkové máslo bez příchuti
1 sklenkarybí filé (treska) v oleji

Postup přípravy

Slané krekry umeleme nebo rozdrobíme na strouhanku a propracujeme s vejci a rozpuštěným máslem v tužší hmotu. Formičky na košíky nebo jiné zapékací formy na mini pizzu vytřeme máslem a těsto do nich vtlačíme ve vrstvě silné asi 2 - 3 mm. Naplněné formičky položíme na plech a pečeme v předtopené troubě při 150 °C dorůžova. Košíčky necháme ve formičkách zchladnout a teprve potom je opatrně vyklopíme.

Připravíme si náplň z tresky. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky, pažitku jemně nasekáme a kousky solené tresky necháme okapat. Všechny suroviny promícháme s pomazánkovým máslem do hladkého krému a necháme v chladu odležet.

Pro druhou variantu si nakrájíme okapanou mozzarellu a omytá rajčata na plátky. Kečup promícháme s olejem, prolisovaným česnekem, pepřem a nasekaným tymiánem. Mini pizzy potřeme kečupovou směsí, poklademe sýrem a rajčaty, osolíme, opepříme a krátce zapečeme v horké troubě. Ihned podáváme.

Slané košíčky z krekrů plníme rybím krémem, ozdobíme pažitkou, kouskem rajčete a podáváme jako předkrm nebo chuťovku.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slané košíčky z krekrů

Zpět na recept