Slané koláčky s čočkou a klobásou

Rychlá příprava na chutná listová kolečka, která plníme čočkou a klobásou. Můžeme je podávat na Silvestra pro štěstí.


4.58x
45 min

Postup přípravy

Čočku necháme podle potřeby namočenou ve vodě. Vepřovou klobásu nakrájíme na menší slabá kolečka. Oloupanou cibuli s řapíkatým celerem nakrájíme na drobné kousky.

Cibuli s celerem osmažíme a přidáme krájenou klobásu. Necháme prosmažit a zalijeme vínem, které necháme odpařit. Přidáme propláchnutou čočku a za podlévání vývarem vaříme do změknutí. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.

Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny a rozválíme na slabý plát. Z jedné poloviny vykrajujeme větší kolečka o velikosti, která nám vyhovuje. Z další poloviny vykrajujeme kolečka menší, která ukládáme na větší kolečka. Listová kolečka potřeme vejcem rozmíchaným se lžící mléka a pečeme dozlatova.

Každý slaný koláček plníme uvařenou čočkou s klobásou.

Slané koláčky s čočkou a klobásou podáváme teplé nebo vlažné.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slané koláčky s čočkou a klobásou

Zpět na recept