Slaná rychlovka z listového těsta

Jednoduchý recept na zpracování zbytku žampionů a balíčku listového špenátu.


3.73x
45 min
1×

Postup přípravy

Listový špenát dáme do misky a spaříme ho vroucí vodou. Asi po 2 minutách špenát scedíme a necháme okapat. Mezitím oloupeme a nakrájíme česnek a žampiony. Česnek potom utřeme se solí. Listový špenát vyždímáme v rukách, přidáme k němu žampiony, česnek, krémový sýr typu lučina a vše zamícháme.

Jeden díl balení listového těsta vyválíme do dlouhého obdélníku. Na jeden kraj uděláme hromádky žampionovo-špenátové směsi, druhý okraj potom překlopíme a závin uzavřeme. Mezi směsí těsto rozkrájíme a všechny tři strany spoje pečlivě spojíme.

Taštičky přendáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem. Pečeme asi 20 minut v troubě při 180 °C.

Slanou rychlovku z listového těsta podáváme jako výbornou chuťovku při různých příležitostech.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slaná rychlovka z listového těsta

Zpět na recept