Sladký houbovec z Jilemnicka

Houby nasladko bývaly vítanou obměnou zpracování zásob z léta.


3.159x
45 min

Postup přípravy

Množství ingrediencí závisí na velikosti formy.

Uvaříme houby a vlijeme je i s vodou, v níž se vařily, do předem připravené, mírně oslazené krupicové kaše.

Vmícháme 2 vajíčka a postupně sušené švestky, rozinky, sekané vlašské ořechy a vánočku nakrájenou na kostky.

Směsí naplníme vymazanou formu a pečeme v mírně vyhřáté troubě.

Hotový houbovec polijeme vyškvařeným máslem a posypeme strouhaným perníkem.

user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sladký houbovec z Jilemnicka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.