Sladkokyselé vepřové

Jednoduchý recept na tradiční čínskou specialitu. Použijte svou oblíbenou omáčku na čínu


3.0310x
45 min

Postup přípravy

Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórky očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na 2cm dlouhé kousky (nudličky). Z ananasu zcedíme šťávu a přilijeme do ní tolik vody, abychom získali přibližně 1,5 litru tekutiny.
Sójové boby nasekáme nahrubo.



Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Ty pak obalíme v solamylu.
V pánvi rozpálíme olej a maso v něm orestujeme. Maso mícháme tak, aby byly jednotlivé nudličky masa odděleny. Hotové kousky vyjmeme z pánve a necháme okapat.



Do pánve nasypeme žampiony, sójové boby, pórek a vše asi 2 minuty dusíme. Pak zeleninu zalijeme ananasovou šťávou a přidáme hotovou omáčku. Vaříme asi 10 minut.

Nakonec do omáčky přidáme maso a kousky ananasu a směs prohřejeme.



Omáčku podáváme s rýžovými nudlemi.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sladkokyselé vepřové

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Čínská