Sladkokyselá ryba

Kousky rybího masa obaleného ve škrobové moučce podáváme ve sladkokyselé směsi s mrkví, hráškem a výhonky.


2.9650x
45 min

Postup přípravy

Filé nakrájíme na kostky, v misce zakapeme octem. Mrkev nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a výhonky necháme okapat. Maso obalíme v moučce a na tuku ho postupně smažíme asi 5 minut. Krátce před dopečením posypeme sezamem a potom rybu vyjmeme. Do tuku přidáme cibuli a mrkev, podlijeme trochou vody a dusíme asi 10 minut. Přisypeme okapané výhonky a hrášek. Když je zelenina měkká, tak ji vyjmeme a do šťávy přidáme 6 lžic vody, ocet, sójovou omáčku a uvedeme k varu, v trošce vody rozmícháme lžíci škrobu a vlijeme do omáčky, krátce povaříme, přidáme oba kečupy, dochutíme solí, cukrem, pepřem a zázvorem. Do omáčky vložíme maso, prohřejeme.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sladkokyselá ryba

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Čínská