Sladká volská oka

Recept na k odpolední kávě.


4.65x
25 min

Ingredience

12 kskompotované meruňky

těsto

1 špetkasůl
3 ksvejce
125 gmáslo
1 špetkakypřicí prášek do pečiva
2 lžícecukr moučka
125 gcukr krystal
150 ghladká mouka

Postup přípravy

Meruňky necháme dobře okapat. Tuk, cukr a sůl dáme do mísy a vyšleháme dohladka. Postupně vmícháme jedno vejce po druhém. Mouku smícháme s práškem do pečiva, prosejeme, přidáme do vyšlehané hmoty. Vypracujeme hladké těsto. Vymažeme tukem a vysypeme moukou 12 formiček na bábovičky nebo muffiny. Formičky naplníme těstem do dvou třetin. Každou půlku meruňky otočíme vydutým nahoru, posadíme ji do středu formičky a jemně zatlačíme do těsta. Buchtičky vyskládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut při teplotě 175 °C. Po upečení necháme sladká volská oka mírně vychladnout, pak buchtičky vyjmeme z formiček a necháme úplně vychladnout. Nakonec zbývá už jen nasypat kolem meruněk moučkový cukr. Pak teprve vypadají jako sladká volská oka. Sladká volská oka podáváme studená.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sladká volská oka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena