Sladká jablka s čepičkou

Pro naše malé ratolesti. Pokud je málo 12 ks raději uděláme víc.


2.868x
75 min

Postup přípravy

Listové těsto rozložíme a necháme rozmrazit. Pak je vyválíme tak, aby jsme mohli vykrojit pomocí skleničky kruh o něco větší než jablko.

Jablka omyjeme a zbavíme jadřinců. Pak je rozkrojíme, podle potřeby ještě lehce vydlabeme a řezné plochy pokapeme citronovou šťávou, abychom předešli nežádoucímu zbarvení. Rovněž si vypeckujeme datle a nakrájíme na kostky. Také je pokapeme citronovou šťávou.

Na pánvi si opražíme oříšky, než nezačnou vonět, pak je posekáme, smícháme s datlemi a touto směsí naplníme jablka.

V hrníčku si rozkvedláme žloutek. Připravené kruhy z listového těsta položíme na plech. Ze zbytků těsta odkrojíme úzké proužky, které položíme na kruhy, potřeme vajíčkem a postavíme na ně jablko. Zbývající kruhy rovněž potřeme vajíčkem a posadíme je na jablka. Potřeme opětovně žloutkem.

Troubu předehřejeme na 220 °C a plech vyložíme pečícím papírem.
V troubě pečeme asi 15 minut při teplotě 200 °C. Po upečení posypeme moučkovým cukrem.

Upečená sladká jablka s čepičkou ihned podáváme.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sladká jablka s čepičkou

Zpět na recept