Vaření.czReceptyŠkvarky z domácí pekárny

Škvarky z domácí pekárny

Tenhle recept mám od své kamarádky. U nás doma se můžeme po těchto škvarkách utlouct. Jsou výborné a bez dlouhého stání u plotny


4.781x
160 min
12×

Postup přípravy

Škvarky můžeme dělat buď z čistého sádla nebo kdo má rád i trochu masa, může sádlo zaměnit za bůček. Bůček tedy zbavíme kůže a nakrájíme jej na kostičky cca 1x1 cm. Kdo má rád, může i větší. Vložíme do pekárny a zapneme na program marmeláda. Nechám jej proběhnout 2x celý a potřetí ještě cca půl hodinky, dokud nejsou škvarky zlatavé. Pak vyndám nádobu a před sítko slijeme vypečené sádlo. Z bůčku jej není tolik, z cca 1 kg masa asi 2 dcl. Škvarky přesypeme do skleničky nebo rovnou na talíř a můžeme podávat. Nejlepší jsou s chlebem - jak jinak upečeným v domácí pekárně :-) Dobrou chuť
user-icon

autor atafle


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Škvarky z domácí pekárny

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena