Škvarky z domácí pekárny

Tenhle recept mám od své kamarádky. U nás doma se můžeme po těchto škvarkách utlouct. Jsou výborné a bez dlouhého stání u plotny


4.781x
160 min
12×

Postup přípravy

Škvarky můžeme dělat buď z čistého sádla nebo kdo má rád i trochu masa, může sádlo zaměnit za bůček.

Bůček tedy zbavíme kůže a nakrájíme jej na kostičky cca 1x1 cm. Kdo má rád, může i větší. Vložíme do pekárny a zapneme na program marmeláda. Nechám jej proběhnout 2x celý a potřetí ještě cca půl hodinky, dokud nejsou škvarky zlatavé.

Pak vyndám nádobu a před sítko slijeme vypečené sádlo. Z bůčku jej není tolik, z cca 1 kg masa asi 2 dcl.

Škvarky přesypeme do skleničky nebo rovnou na talíř a můžeme podávat. Nejlepší jsou s chlebem - jak jinak upečeným v domácí pekárně :-)
Dobrou chuť
user-icon

autor atafle


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Škvarky z domácí pekárny

Zpět na recept