Škvarkový chléb

Chléb, který tak voní a chutná po škvarkách, že jej sníte suchý.


3.2165x
120 min

Postup přípravy

Na desce smícháme mouky, droždí, kmín, bramborovou kaši, sůl, cukr, přilijeme vodu, olej, ocet a zpracujeme těsto.

Polovinu škvarků umixujeme, polovinu nasekáme na drobné kousky.
Oba druhy škvarků vmícháme do těsta, dobře zapracujeme a necháme vykynout.

V předehřáté troubě na 200°C pečeme škvarkový chléb v chlebové formě. Můžeme přidat slunečnicová a sezamová semínka. Občas chléb při pečení potřeme vodou.

Upečený škvarkový chléb vyklopíme z formy, necháme trochu vychladnout a můžeme jej začít jíst.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Škvarkový chléb

Zpět na recept