Škvarkový chléb

Chléb, který tak voní a chutná po škvarkách, že jej sníte suchý.


3.2165x
120 min

Ingredience

1 lžičkacukr
2 lžíceolej
1.5 lžičkysůl
1 lžíceocet
150 gškvarky
250 ghladká mouka
320 mlvlažná voda
1 lžícemletý kmín
1 lžičkasušené droždí
150 gžitná chlebová mouka
2 lžičkysušená bramborová kaše
100 gcelozrnná špaldová mouka

Postup přípravy

Na desce smícháme mouky, droždí, kmín, bramborovou kaši, sůl, cukr, přilijeme vodu, olej, ocet a zpracujeme těsto. Polovinu škvarků umixujeme, polovinu nasekáme na drobné kousky. Oba druhy škvarků vmícháme do těsta, dobře zapracujeme a necháme vykynout. V předehřáté troubě na 200°C pečeme škvarkový chléb v chlebové formě. Můžeme přidat slunečnicová a sezamová semínka. Občas chléb při pečení potřeme vodou. Upečený škvarkový chléb vyklopíme z formy, necháme trochu vychladnout a můžeme jej začít jíst.
user-icon

autor Konvalinka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Škvarkový chléb

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena