Škvarkový chléb z domácí pekárny

Další z možných variant jak využít domácí pekárnu k přípravě chutného chleba. Celkový čas na přípravu receptu je 3 hodiny 20 minut.


3.391x
0
1×

Ingredience

2 lžičkysůl
1 lžíceocet
1 lžičkacukr krupice
1 kelímekkysaná smetana
300 ghladká mouka
2 lžičkymletý kmín
1.5 lžičkysušené droždí
200 gžitná chlebová mouka
2 hrstějemně mleté škvarky

podle potřeby

voda

Postup přípravy

Do odměrky vyklopíme kysanou smetanu a dolijeme vodou do 275 ml. Obsah odměrky nalijeme do nádobky v pekárně.

Přidáme ocet, sůl, kmín, obě mouky, cukr a nakonec sušené droždí. Pekárnu nastavíme na program klasik, velikost menší, kůrka střední a zapneme. Po zvukovém signálu přidáme jemně mleté škvarky. Pekárna vše udělá za nás.

Po skončení pečení vyndáme nádobku s chlebem a necháme asi 5 minut stát. Pak chléb vyklopíme na mřížku a necháme v utěrce vychladnout.

Škvarkový chléb z domácí pekárny chutná výborně.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Škvarkový chléb z domácí pekárny

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.