Škvarkové rohlíky

Doma připravené rohlíky a ještě k tomu se škvarky. Tomu se nedá odolat.


4.710x
120 min

Postup přípravy

Do misky nalijeme teplé mléko, rozdrobíme droždí a zaprášíme troškou hladké mouky. V teple necháme vzejít kvásek. Škvarky pomeleme a smícháme s rozehřátým vlažným sádlem. Do mísy nasypeme mouku i sůl a přidáme žloutky. Promícháme a přidáme kvásek i škvarky. Propracujeme na nelepivé těsto. Poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Potom z těsta na škvarkové rohlíky po částech na pomoučeném vále vyválíme plát asi 3mm silný a rádýlkem vykrajujeme čtverce, které přepůlíme na trojúhelníky. Potřeme je zlehka sádlem a smotáme do tvaru rohlíků. Připravíme asi 35 kousků škvarkových rohlíků. Rohlíky naskládáme na pečícím papírem vyložený plech a necháme je 15 minut kynout. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí nebo celým kmínem. Škvarkové rohlíky pečeme v předehřáté troubě 20 minut na 170 °C do zezlátnutí.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Škvarkové rohlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena