Škvarkové rohlíky

Doma připravené rohlíky a ještě k tomu se škvarky. Tomu se nedá odolat.


4.710x
120 min

Postup přípravy

Do misky nalijeme teplé mléko, rozdrobíme droždí a zaprášíme troškou hladké mouky. V teple necháme vzejít kvásek. Škvarky pomeleme a smícháme s rozehřátým vlažným sádlem.

Do mísy nasypeme mouku i sůl a přidáme žloutky. Promícháme a přidáme kvásek i škvarky. Propracujeme na nelepivé těsto. Poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.

Potom z těsta na škvarkové rohlíky po částech na pomoučeném vále vyválíme plát asi 3mm silný a rádýlkem vykrajujeme čtverce, které přepůlíme na trojúhelníky. Potřeme je zlehka sádlem a smotáme do tvaru rohlíků. Připravíme asi 35 kousků škvarkových rohlíků.

Rohlíky naskládáme na pečícím papírem vyložený plech a necháme je 15 minut kynout. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí nebo celým kmínem.

Škvarkové rohlíky pečeme v předehřáté troubě 20 minut na 170 °C do zezlátnutí.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Škvarkové rohlíky

Zpět na recept