Do misky nalijeme teplé mléko, rozdrobíme droždí a zaprášíme troškou hladké mouky. V teple necháme vzejít kvásek. Škvarky pomeleme a smícháme s rozehřátým vlažným sádlem.
Do mísy nasypeme mouku i sůl a přidáme žloutky. Promícháme a přidáme kvásek i škvarky. Propracujeme na nelepivé těsto. Poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
Potom z těsta na škvarkové rohlíky po částech na pomoučeném vále vyválíme plát asi 3mm silný a rádýlkem vykrajujeme čtverce, které přepůlíme na trojúhelníky. Potřeme je zlehka sádlem a smotáme do tvaru rohlíků. Připravíme asi 35 kousků škvarkových rohlíků.
Rohlíky naskládáme na pečícím papírem vyložený plech a necháme je 15 minut kynout. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí nebo celým kmínem.
Škvarkové rohlíky pečeme v předehřáté troubě 20 minut na 170 °C do zezlátnutí.