Škvarková pomazánka na tousty

Škvarky jako toustová pomazánka.


3.3122x
30 min
1×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.

V dvou litrovém hrnci rozpálíme trochu oleje. Množství záleží na kvalitě škvarků. Na oleji osmahneme cibuli a přidáme škvarky. Škvarky pustí sádlo, do kterého vmícháme mletou červenou papriku. Paprika by měla sádlo stáhnout. Pozor, nesmí se však připálit.

Do zhoustlé směsi vlijeme skleničku zeleninového leča a přidáme kostku masoxu. Vše povaříme, dokud škvarky nezměknou. Pomazánku osolíme, opepříme, popřípadě přidáme trochu chilli koření. Poté zahustíme jíškou a to tak, aby směs nebyla ani řídká ani moc hustá. Možno dochutit podle své chuti.

Škvarkovou pomazánku mažeme na tousty. Lze ji jíst teplou s chlebem, namazat na chleba jako toustovou pomazánku. Vhodné podávat při požívání alkoholických nápojů.
user-icon

autor tourut


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Škvarková pomazánka na tousty

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.