Škubánky s tvarohem na slano

Recept na klasické škubánky, jak je dělala už moje babička.


3.73x
35 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Pokrájené brambory dáme vařit do osolené vody a vaříme asi 15 minut. Poté část vody slijeme, ideálně do nějaké nádoby, pokud by bylo později potřeba vodu do škubánků přidat.

Do brambor uděláme druhým koncem vařečky důlky a zaprášíme je hladkou moukou v silnější vrstvě. Přiklopíme pokličkou a povaříme ještě 5 - 7 minut. Dále už jen brambory s vodou a moukou rozšťoucháme, pokud by bylo třeba dolít vodu, použijeme tu, ve které se vařily brambory.

Škubánky s tvarohem na slano podáváme s nastrouhaným tvrdým tvarohem a polijeme máslem. Pokud nám škubánky zbudou, další den jsou výborné opečené na másle a pro milovníky masa naplněné například šunkou nebo oblíbeným salámem.
user-icon

autor Tachi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Škubánky s tvarohem na slano

Zpět na recept