Lahodný a voňavý sirup k oslazení a dochucení vašeho oblíbeného šálku kávy, recept nejen pro sychravé dny a večery.
směs | |
---|---|
0.5 hrnečku | třtinový cukr |
0.5 lžičky | mletá skořice |
0.4 hrnečku | voda |
Vodu smícháme se skořicí a třtinovým cukrem a zahříváme na mírném ohni. Směs neustále pečlivě mícháme, dokud se cukr úplně nerozpustí a směs nezačne houstnout. Poté sundáme z plotny a ještě zhruba dvě minuty pomalu mícháme. Necháme úplně vychladnout a poté nalijeme do čisté a suché lahve.
Domácí sirup do kávy neobsahuje konzervanty, a proto bude lepší uchovávat ho v lednici. Spotřebovat by se měl zhruba do měsíce.
Domácí sirupy z dostupných surovin: Výroba je víc než snadná
Jak takový domácí sirup připravit? Existují dva způsoby - za tepla či za studena. Sirup vyrobený vařením nebude mít tolik vitamínů a chuti jako sirup připravený bez zahřívání, ale na druhou stranu si můžete být jisti, že vysoké teploty zničí nežádoucí mikroorganismy a sirup déle vydrží. A zužitkovat lze vše, co příroda během sezóny z bylinek, ovoce a dokonce i zeleniny nabízí. Pojďme se společně podívat na pár prověřených receptů.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena