Skořicové řezy

Voňavá dobrůtka.


4.519x
90 min

Ingredience

1 ksvejce
30 dkgmáslo
5 mlrum
5 lžicmléko
1 lmléko
1 lžičkamed
6 dkgcukr krupice
20 dkgcukr moučka
2 lžičkymletá skořice
40 dkghladká mouka
1 lžičkajedlá soda
20 dkgčokoládová poleva
5 dkgHera (tuk na pečení)
2 ksvanilkový pudinkový prášek

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Z mléka a pudinkového prášku si uvaříme pudink, který ještě horký vylijeme na plech z trouby a posypeme vanilkovým i krupicovým cukrem, aby se nám neudělal škraloup. Na těsto si utřeme tuk s cukrem, přidáme med, vejce, skořici a mléko, promícháme, nasypeme mouku se sodou a vypracujeme hladké těsto. Necháme v lednici asi půl hodiny odpočinout. Dále si těsto rozdělíme na dvě části a každý díl vyválíme nebo prsty vymačkáme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme v předehřáté troubě. Vychladlý pudink vyšleháme se změklým máslem a rumem v hladký krém. Trochu krému si necháme stranou a se zbytkem slepíme obě vychladlé placky. Horní placku a boky skořicových řezů potřeme odebraným krémem a polijeme čokoládou. Pokud to vydržíme tak necháme skořicové řezy alespoň 24 hodin v lednici uležet.
user-icon

autor Hojerka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Skořicové řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena