Skořicové řezy s mandlemi

Moučník svou vůní a chutí vhodný zejména v adventním období.


3.0108x
60 min

Ingredience

nádivka

40 gcukr
100 gmáslo
1 balíčekvanilkový cukr
50 mlsmetana ke šlehání
100 gkandované ovoce

těsto

3 ksvejce
0.5 balíčkuprášek do pečiva
150 gmandle
175 gcukr moučka
1 lžícemletá skořice
1 balíčekvanilkový cukr
250 ghladká mouka
250 gsmetana ke šlehání
1 lžíceperníkové koření

Postup přípravy

Mandle rozpůlíme. Případně můžeme koupit půlené. Mouku smícháme s kypřícím práškem, skořicí a kořením. Hluboký plech vymažeme a vysypeme.

Smetanu na těsto vyšleháme dotuha. Vmícháme do ní cukr, špetku soli a vejce. Pak přidáme připravenou mouku. Ze všeho zpracujeme těsto, které rozetřeme na připravený plech. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C čtvrt hodiny.

Zatím si povaříme zbytek smetany s máslem, cukrem a kandovaným ovocem. Po 15 minutách z trouby vyndáme rozpečený korpus. Potřeme jej nádivkou z kandovaného ovoce, posypeme půlkami mandlí a vrátíme do trouby. Skořicové řezy pak ještě dopékáme 12 - 15 minut.

Upečené skořicové řezy s mandlemi nakrájíme a můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Skořicové řezy s mandlemi

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.