Skořicová kolečka s karamelovou náplní

Skvělé vánoční cukroví, které je ale časově náročnější.


3.97x
120 min
1×

Postup přípravy

Do mísy nasypeme mouku, cukr a mletou skořici, přidáme změklé máslo a žloutky nejprve krátkou menší vařečkou a pak rukama rychle, aby se máslo příliš nerozpouštělo, zpracujeme hladké těsto. Vytvarujeme z něj ne příliš silný váleček, zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v chladu odpočinout.

Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát o síle stébla, vykrájíme z něj kolečka, opatrně je přeložíme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a upečeme dozlatova. Ihned po upečení horká kolečka přeložíme pomocí tenkého plochého nože na rovnou podložku a necháme vychladnout.

Bonbony zalijeme smetanou, opatrně na mírném ohni za stálého míchání zahřejeme a necháme bonbony rozpustit. Směs necháme zchladnout a než zcela ztuhne, rozmícháme ji se změklým máslem.
Pokud by směs opět ztuhla, opět rozehřejeme a rozpustíme do ní trochu másla. Po vychladnutí rozmícháme se změklým máslem

Upečená a vychladlá skořicová kolečka slepíme po dvou připraveným krémem a přelijeme je na vrchu i po stranách rozehřátou čokoládovou polevou. Než poleva ztuhne, posypeme kolečka částečně ještě skořicovým cukrem a necháme v chladu rozležet.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Skořicová kolečka s karamelovou náplní

Zpět na recept