Skopové na zelenině a houbách

Podle tohoto receptu je možné upéci libovolnou část skopového. Na fotce je kližka, ale výborná je takto upravená i plec nebo kýta.


5.06x

Ingredience

50 gslanina
8 stroužkůčesnek
2 kscibule
0.3 ksceler
2 ksmrkev
2 kspetržel
1 hrstsušené houby
600 gskopové maso

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

voda

Postup přípravy

Maso nakládáme nejlépe den předem, případně hned ráno. Pokud je potřeba, maso odblaníme a zbavíme loje. Poté jej osolíme, opepříme a potřeme rozdrceným česnekem. Solí a česnekem nešetříme. Můžeme zakápnout i olejem a necháme do druhého dne v chladu odležet.

Houby zalijeme vodou a necháme odstát asi 30 minut. Zeleninu očistíme. Celer nakrájíme na větší kostky, cibuli na kolečka, mrkev a petržel rozčtvrtíme. Slaninu nakrájíme na kostičky.

Připravené maso vložíme do menší zapékací mísy. Posypeme nakrájenou zeleninou, houbami a slaninou. Podlijeme trochou vody a pečeme 2 hodiny na 180 °C. Občas maso přelijeme šťávou a pokud je potřeba, podlijeme vodou.

Skopové na zelenině a houbách podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Skopové na zelenině a houbách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká