Skopové na rajčatech

Recept na skopové dušené v rajčatech.


3.85x
75 min
1×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
3 lžíceolej
3 lžícemáslo
150 gcibule
400 grajče
1 ksrajčatový protlak
3 lžícehladká mouka
600 gskopová kýta

podle chuti

sůl
mletá skořice
citronová šťáva
mletý černý pepř

Postup přípravy

Skopové maso podle potřeby očistíme a odblaníme. Maso osolíme a opepříme. Cibuli a česnek očistíme, oloupeme a nasekáme najemno. V kastrolu rozpálíme olej s máslem. Vsypeme cibuli a zpěníme ji. Vložíme česnek, maso a důkladně jej orestujeme ze všech stran. Skopové lehce podlijeme a dusíme téměř doměkka. Pak maso vyjmeme. Mezitím si připravíme rajčata. Ta nařízneme, spaříme, zchladíme a oloupeme. Měkkou dužinu s pecičkami odstraníme, zbytek nakrájíme na kousky. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, krátce osmahneme a přidáme rajčata. Přidáme také rajčatový protlak a podle chuti citronovou šťávu, sůl, pepř a skořici. Důkladně promícháme a vložíme zpět maso. Za častého obracení a občasného podlévání dusíme skopové doměkka. Hotové skopové na rajčatech podáváme s knedlíkem, rýží nebo brambory. Podáváme teplé a nejlépe na nahřátých talířích.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Skopové na rajčatech

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena