Skopové maso na majoránce

Recept na chutnou skopovou kýtu připravenou s majoránkou a kořenovou zeleninou.


5.03x
90 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
2 lžícemáslo
12 ksbrambory
1 lžícesardelová pasta
2 lžícesvětlá jíška
100 gkořenová zelenina
1200 gskopová kýta

podle chuti

sůl
sušená majoránka

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) očistíme a pokrájíme na kousky. Česnek oloupeme a rozetřeme. Skopovou kýtu vaříme doměkka v osolené vodě, do které přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu a podle chuti majoránku. Ve slané vodě uvaříme malé brambory ve slupce a potom je oloupeme. Jíšku dáme do kastrolu a zalijeme ji přecezeným vývarem ze skopové kýty, přidáme utřený česnek, povaříme a nalijeme na nakrájené maso a uvařené brambory. Podle chuti můžeme přidat máslo smíchané se sardelovou pastou a krátce povaříme. Skopové maso na majoránce podáváme s chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Skopové maso na majoránce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena