Skopová žebra na jalovci

Jednoduchý a chutný oběd. Množství masa závisí na počtu strávníků.


2.9117x
60 min

Postup přípravy

Jalovec roztlučeme. Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky.



Žebírka naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme jalovcem. Pak je skládáme na sebe do kastrolu, přičemž je prokládáme cibulí a bobkovým listem. Vše zalijeme červeným vínem a dáme do lednice aspoň na 2 hodiny odležet.



Uleželá žebírka zprudka opékáme na sádle a po obou stranách do červena. Během pečení je potíráme vínem smíchaným s kořením.



Opečená žebírka podáváme s vařenými nebo opečenými brambory a zeleninovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Skopová žebra na jalovci

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.