Jednoduchý a chutný oběd. Množství masa závisí na počtu strávníků.
sůl | |
2 ks | cibule |
jalovec | |
bobkový list | |
2 dl | červené víno |
skopová žebírka | |
mletý černý pepř | |
sádlo na smažení |
Jalovec roztlučeme. Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky.
Žebírka naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme jalovcem. Pak je skládáme na sebe do kastrolu, přičemž je prokládáme cibulí a bobkovým listem. Vše zalijeme červeným vínem a dáme do lednice aspoň na 2 hodiny odležet.
Uleželá žebírka zprudka opékáme na sádle a po obou stranách do červena. Během pečení je potíráme vínem smíchaným s kořením.
Opečená žebírka podáváme s vařenými nebo opečenými brambory a zeleninovým salátem.
autor janakrejsova
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena