sůl | ||
2 ks | cibule | |
jalovec | ||
bobkový list | ||
2 dl | červené víno | |
skopová žebírka | ||
mletý černý pepř | ||
sádlo na smažení |
Jalovec roztlučeme. Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky.
Žebírka naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme jalovcem. Pak je skládáme na sebe do kastrolu, přičemž je prokládáme cibulí a bobkovým listem. Vše zalijeme červeným vínem a dáme do lednice aspoň na 2 hodiny odležet.
Uleželá žebírka zprudka opékáme na sádle a po obou stranách do červena. Během pečení je potíráme vínem smíchaným s kořením.
Opečená žebírka podáváme s vařenými nebo opečenými brambory a zeleninovým salátem.
Autor:janakrejsova
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena